Believe in destiny!

Sunday, 30 December 2012

Ahlan Wasahlan 2013

Assalam,

2012 hampir melabuhkan tirainya. Berikut adalah misi yang ku karang setahun yang lalu dan hasilnya :-

1) Menyiapkan tulisan thesis PhD ku - 1/2 way
2) Membentangkan kertas kerja di Persidangan Antarabangsa - aiming for China! - DONE but in Hong Kong
3) Melawat 'kampung' ku di Loughborough - insya Allah Mac 2012 - DONE
4) Keep fit and back to normal - the lowest rate possible! - YOYO PROGRESS
5) Menambah aset dan mengurangkan liabiliti - go gurl! - PLUS-MINUS PROGRESS

2013 bakal melakar lembaran baru buatku, dengan izin Allah, ini lah azamku :

1) Menyiapkan sepenuhnya tulisan thesis PhD ku
2) Membentangkan kertas kerja di Persidangan Antarabangsa - aiming for Turkey!
3) Menghantar makcik yang telah menjagaku sejak aku lahir hingga kini pergi mengerjakan Umrah 
4) Keep fit and go to the lowest BMI as possible
5) Gain more incomes and reduce the debts

Semoga segala urusanku dan semua ahli keluargaku serta sahabat-sahabatku dipermudahkan dan diberkati Allah Ta'ala. 

Notakaki : 1 Alhamdulillah, 2 sungguh bertuah. Keselesaan yang dinikmati perlukan istikharah untuk sang 3 apatah lagik si 4.

Wednesday, 26 December 2012

Congratulation winners :-)

assalam followers and readers,

Glad to announce the winner for my 4th GA Souvenir from Hong Kong :-

Mystery gift - Ms Diyana (packaged delivered) - HONG KONG size XL Turquoise Tshirt

Third place - Mrs The Bunga Spa (will received Daisy Keychain+ 2nd Hong Kong FM)

Runner Up - Mrs Mariariffbaby.com (will get 3rd Hong Kong FM and Pink T-shirt , suit 4 Ecah ;-)

1st place goes to Mr Gosip Artis Malaysia
(HK Disneyland FM + Donald + Goofy Keychain)

.... 2-3 Snow White berlari,
Mana nak sama dengan Cinderella,
Wah bestnya hong kong sudah pergi mari,
Nanti turn saya boleh tolong guide lah. :-)


Thank You for your all supports and please email me your address for the packages to be delivered ASAP. (rozailinabdulrahman@gmail.com)

Footnote : Wait for my 5th Give Away Activity in 1 month time :-)

Wednesday, 19 December 2012

4th GiveAway (GA) Activity from Hong Kong is on the go!!!!!!

Selamat pagi, Assalamualaikum pembaca,

Semalam dah di war-war kan http://rozailin-rahman.blogspot.com/2012/12/sharing-is-caring-part-4-tips-for-pa-n.html, hari ni kita lancarkan!!!!!!

Pertama, dengan tiada paksaan, jadilah follower rozailin-rahman.blogspot.com! Dengan menjadi pengikut blog saya, anda layak untuk mendapatkan souvenir-souvenir menarik dari negara-negara yang telah dan akan saya jelajahi. Kali ini dari HONG KONG!!!!!!!

Kedua, untuk menjadi pemilik souvenir, hanya perlu meninggalkan komen yang menarik, tertarik dan d'bomb! pada entri INI. Pemenang akan dipilih mengikut kreativiti dan komen yang memberangsangkan (keputusan owner blog adalah muktamad - kalau anda tidak berjaya kali ini, cuba lagi dan lagi dan lagi.... NEVER GIVE UP!).

Tarikh tutup penyertaan untuk 4th GA Activity ialah pada 25 December 2012 (Selasa). Selamat meng'komen'!  

Oh ya, kali ni ada MYSTERY GIFT. Caranyaaaaaaaaaaaa -------------------------------------->>>>>>> Jadi lah orang terakhir... opssss... PERTAMA meninggalkan komen yang D'BOMB

Souvenir-souvenir yang layak anda menangi adalah :

HONG KONG FRIDGE MAGNET 1

HONG KONG FRIDGE MAGNET 2

HONG KONG FRIDGE MAGNET 3
GOOFY IN D' HOUSE

MINNIE THE CUTEST

DAISY THE ADORABLE

MICKEY THE GREAT

I AM DONALD!

2ND RUNNER UP - HONG KONG T-SHIRT SIZE XS

GRAND PRIZE - ORIGINAL HONG KONG DISNEYLAND FRIDGE MAGNET

Notakaki : Mohon jasa baik followers yang berminat untuk meninggalkan komen agar dapat memberikan identiti yang mudah dikenalpasti oleh 'owner' blog. No BIAS, sekiranya semua komen adalah D'BOMB, pemenang akan dipilih melalui sistem undian. :-)

Tuesday, 18 December 2012

Sharing is caring part 4 - tips for Pa n Ma bringing kids to Hong Kong Disneyland

Assalam pembaca,

Alhamdulillah, selamat sudah saya membentang kertas kerja di Annual Global Economic Business  and Finance (GEBF) 2012 di Hong Kong. Di kongsi bersama itenary yang mungkin boleh dijadikan panduan dan 'Things to Do in Hong Kong Disneyland untuk Pa n Ma yang mempunyai anak berusia sekitar 2-5 tahun seperti kami.


 



 THINGS TO DO IN HONGKONG DISNEYLAND ACCORDINGLY:

A) MAIN STREET USA
* CITY HALL – 1ST SEWA STROLLER
* MEET MICKEY, MINNIE, DONALD, DAISY, GOOFY, PLUTO, CHIP N DALE
* HONGKONG DISNEYLAND RAILROAD
* ART OF ANIMATION
* ANIMATION ACADEMY
* MAIN STREET VEHICLES
* MICKEY RIFFIC STREET PARTY – 12.00 PM
* PARADE – 3.30 PM
* DISNEY AND STARTS FIRWORKS – 8.00 PM

B) FANTASYLAND
* IT’S A SMALL WORLD
* MICKEY PHILHARMAGIC
*THE GOLDEN MICKEY – REFER SCHEDULE
* FANTASY GARDENS
* THE MANY ADVENTURES WINNIE THE POOH
* SLEEPING BEAUTY CASTLE
* MAD HATTER TEA CUP
* DUMBO THE FLYING ELEPHANT
* FANTASYLAND TRAIN STATION
* SWORD OF THE STONE
* MEET MICKEY, MINNIE, SNOW WHITE, CINDERELLA, POOH

C) ADVENTURELAND
* LUNCH AT TAHITIAN TERRACE – HALAL RESTAURANT
* JUNGLE RIVER CRUISE
* RAFTS AND TARZAN TREEHOUSE
* LIKI TIKIS - BASAH
* LION KING STAGE SHOW – REFER SCHEDULE

D) GRIZZLY GULCH
* GEYSER GULCH
* GRIZZLY GULCH WELCOME WAGON SHOW
* MEET MICKEY, MINNIE, CHIP N DALE

E) TOY STORY LAND
*TOY SOLDIER PARACHUTE DROP
* SLINKY DOG SPAIN
* BARREL OF FUN
* CUBOT

F) TOMORROWLAND
* BUZZ LIGHTYEAR ASTRO BLASTER
* LILO AND STICH STAGE SHOW
* AUTOPIA
* ORBITRON
* UFO ZONE – BASAH

Kali ni tak semua yang kami plan di Disneyland dapat kami main disebabkan kekangan masa dan cuaca ada sedikit panas, insya Allah, ada rezeki kami akan pergi lagi. Ada apa-apa soalan, jangan malu, jangan segan, sila lah bertanya :-)

NOTA KAKI : Nantikan 4th GA Activity yang akan dilancarkan pada bila-bila masa sahaja! Jadilah orang pertama memberi komen dalam entri saya selepas ini serta jgn lupa jadi Follower untuk mendapatkan HADIAH MISTERI dari saya ;-)

Monday, 10 December 2012

Slides Prepared :-)

Assalam readers,


This time conference fees fully funded by Graduate School UPM (GSO). Credit affiliation to them. Me, still proud to be IIUM staff :-).  May Allah give Rozailin Rahman easiness in presenting their paper.

Footnote : Checklist - DONE