Believe in destiny!

Tuesday, 29 January 2013

5th GiveAway (GA) Activity from Vietnam :-)

Assalam readers,

Still struggling in writing, I take '5' and here is my 5th GA Activity for you :-

Pertama, dengan tiada paksaan, jadilah follower rozailin-rahman.blogspot.com! Dengan menjadi pengikut blog saya, anda layak untuk mendapatkan souvenir-souvenir menarik dari negara-negara yang telah dan akan saya jelajahi. Kali ini dari HO CHI MINH!!!!!!!

Kedua, untuk menjadi pemilik souvenir, hanya perlu meninggalkan komen yang menarik, tertarik dan d'bomb! pada entri INI. Pemenang akan dipilih mengikut kreativiti dan komen yang memberangsangkan (keputusan owner blog adalah muktamad - kalau anda tidak berjaya kali ini, cuba lagi dan lagi dan lagi.... NEVER GIVE UP!).

Tarikh tutup penyertaan untuk 5th GA Activity ialah pada 5hb FEBRUARI 2013 (Selasa).  
Selamat meng'komen'!  

Oh ya, TETAP ada MYSTERY GIFT. Sangat 'indah' 'item'nya. Caranyaaaaaaaaaaaa -------------------------------------->>>>>>> Jadi lah orang terakhir... opssss... PERTAMA meninggalkan komen yang D'BOMB

Souvenir-souvenir yang layak anda menangi adalah :

A pair of Vietnam FM

A pair of Vietnam FM


A pair of Vietnam FM
1) Purple Handbag 2) Pink Handbag

1) Turquoise Woman Wallet 2) Blue Black Woman Wallet 3) Red Woman Wallet
2 GRAND PRIZES FOR 2 GRAND WINNERS - VIETNAM COTTON XL YELLOW n BLUE T-SHIRT

FOOTNOTE :  Rozailin Rahman has planned several things to happen before 19-6-2013 and may Allah let all her plan successful.... Aminnn.....                                                                                           

Thursday, 10 January 2013

Bersediakah saya bila my Sofya berbicara soal 'couple' n 'kahwin'???

 Assalamualaikum pembaca tegar dan pendatang baru,
Dipetik dari beberapa status FB sahabat-sahabat saya :
First situation:-
Sofea: Mama, bila Sofea nak dapat abg?
(abg = husband, as what she knew from me calling Azlan, abg)
Mama: Hmm.. lambat lagi la kakak. Lagipun kakak nak buat apa kalau ada abg?
Sofea: Tapi kalau Sofea tak kahwin nanti mcm mana?
Mama: Kakak kan kecil lagi. Tunggu besar nanti ok.
Sofea: Ok Mama! Thank you.. 
Second situation:-
Mami Fatin ada secret nak bagitau. Apadia?ada boy dlm class fatin dia cakap dia suka kat fatin.hah..pastu fatin ckp apa.. fatinpun ckp fatinpun suka ngan dia.. Amboi.. fatin 7 yrs old baru mana boleh suka2 org ni.. yelah tp fatin dah tak jadi suka kat dia dah..nape? Sbb tadi dia terbuang air dlm class...
Third situation:-
2013, Safya is 4 y.o.now..
Safya: Ummi..bilaa lah adik boleh kawin..
Me: (Oh my..this topic again - I try to brace my self for the discussion)
Me: Hmm..kenapa Safya nak kawin?
Safya: Supaya adik boleh dpt anak...adik nak bersalin normal tau?
Me: (warggggh this is already too much for me!!! Could she just stop being so knowledgable in this topic!)
Tatkala terpandang perbincangan ibu dan anak ini di FB saya, pantas perkataan pertama yang bermain diminda adalah bertuah sungguh ibu-ibu ini punyai anak yang bijaksana dan petah berkata-kata sebijak ibu-ibu mereka jua. Saya juga punya seorang anak perempuan yang semakin hari semakin petah berbicara. Meski usianya menginjak ke 3 tahun, ada juga kerisauan yang timbul sekiranya anak perempuan saya terlebih bijak dari usia sebenarnya kelak. Saya cuba mendapatkan maklum balas dari ibu-ibu yang berdepan dengan situasi di atas, namun ia tidaklah semudah yang disangka. Apa cara, bagaimana juga, tarbiyah dan dakwah yang ingin disampaikan perlulah mempunyai strategi yang sangat halus untuk menyeimbangkan antara tumbesaran anak dan daya pemikiran yang selaras dengan fitrah mereka.
Notakaki : Semoga anak-anak perempuan kita dipelihara dari segala macam fitnah dunia dan dilindungi maruah mereka hingga akhirat.... Aminnn....

Thursday, 3 January 2013

My Hero 1st day @school

Assalam...

There's always first time... Today, my Adam Iman first day school @Brainybunch.
Let the photos talk...


Opah.... Assalamualaikum.. Peace Yo!

Adam chill okay!

Adam so behaved when hearing lots of friends crying

Canteen area

Activity area

Adam saw Mama's car

Okay dear, Mama go back first, C u @12!
Brainybunch
Footnote : Oh Allah, please reward Adam Iman and all our kids with health, knowledge and safety along their education journey. Please grant high patience to all the teachers in charged.... Aminnnn....